ANPC oprește temporar de la funcționare două parcuri de distracții de pe litoral

Parc de distracții în Vama Veche. FOTO ANPC

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, în cadrul Comandamentului Litoral 2024 – structură special creată de instituție pentru monitorizarea pieței în zona de vacanță de pe malul Mării Negre -, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial ISCIR și ai Primăriei comunei Limanu, județul Constanța, o serie de acțiuni de control care au vizat locații de agrement din zona Vama Veche.

Au fost sancționați 2 operatori economici, Popescu Business Family SRL și Luna Park Popa SRL, pentru nereguli în funcționarea parcurilor de distracții, după cum urmează:

amenzi contravenționale în valoare de 10.000 lei

interzicerea utilizării aparatelor până la remedierea deficiențelor

oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor constatate, pentru ambii operatori economici.

Abaterile de la legislația în vigoare identificate au fost:

lipsa autorizării pentru echipamentele de agrement

folosirea unor echipamente de agrement fără revizii ISCIR (pentru funcționare și siguranță), fapt care pune în pericol sănătatea sau viața utilizatorilor

folosirea unor echipamente de agrement deteriorate, cu vopsea exfoliată, plasă elastică ruptă, pentru trambuline și cu rugină pe elemente de siguranță, uzură în exces a unor elemente sau chiar lipsa unora care asigurau siguranța consumatorilor

folosirea unor echipamente de agrement care au suferit modificări neautorizate

lipsa informării consumatorilor referitor la denumirea echipamentului, a modului corect de folosire și a avertizărilor cu privire la potențialele pericole în timpul utilizării aparatelor

lipsa împământării în cazul unor echipemente electrice, acest lucru putând pune în pericol viața și siguranța consumatorilor.

”A oferi consumatorilor, copiilor îndeosebi, servicii de agrement prin intermediul unor parcuri de distracții neverificate tehnic de mai bine de 7 ani, cu improvizații și aparate deteriorate, este o dovadă de iresponsabilitate, din partea operatorilor economici în cauză.

Vă recomandăm ca, înaintea utilizării unor astfel de echipamente, să verificați informațiile afișate de prestator, precum și starea aparatelor și să nu le folosiți dacă observați improvizații, deteriorări sau funcționare anevoioasă.

Evitați instalațiile improvizate, pentru a nu vă pune viața în pericol!

Litoralul românesc dispune de parcuri de distracții autorizate, verificate și sigure pentru consumatori, iar autoritățile statului monitorizează permanent funcționarea în siguranță și conform exigențelor legale a spațiilor de acest fel” – Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*