ANI a constatat averi nejustificate, de peste 1,5 milioane de lei, în cazul unui director din Primăria Eforie, respectiv un fost comisar de mediu

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate, în cuantum total de peste 1,5 milioane de lei, în cazul a două persoane din județul Constanța, prevăzute de Legea nr. 176/2010.

Astfel, ANI a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 1.337.528 de lei, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada supusă evaluării de către Daniel Manea, director executiv al Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei Orașului Eforie.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 205.262 de lei, între averea dobândită și veniturile realizate de către Valeria Ghinea, fost comisar la Garda Națională de Mediu Constanța, în prezent pensionară.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel  Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către cei doi.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*