A fost întocmit dosar penal pe numele unei femei din Cogealac care a prezentat polițiștilor o adeverință a unui angajator, completată în fals

Echipaje ale forțelor de ordine au ieșit în stradă pentru a verifica restricția de circulație pentru cetățeni. FOTO Cătălin SCHIPOR

O femeie s-a ales cu dosar penal după ce a prezentat unui echipaj de poliție o adeverință eliberată de un angajator dar la care nu era angajată. Neregula a ieșit la iveală după ce oamenii legii au verificat datele prezentate în adeverință.

Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cogealac efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de fals în declarații, prev. de art. 326 al. 1 Cod penal, în cauza înregistrată la 13.04.2020 ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție.

Ancheta are ca obiect cercetarea împrejurărilor în care o persoană de sex feminin a întocmit și prezentat organelor de poliție, pentru justificarea deplasării în afara domiciliului, o adeverință care atestă împrejurări necorespunzătoare adevărului. Mai exact, persoana în cauză a prezentat patrulei o adeverință eliberată de un angajator, dar ea era angajată la altă societate comercială, neregula fiind depistată în momentul în care oamenii legii au verificat datele din adeverință în baza de date.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*