Angajată de la Protecția Consumatorului Constanța, găsită în stare de incompatibilitate de către ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat o stare de incompatibilitate în cazului unei angajate a OPC Constanța, care a participat la alegerile locale din septembrie 2020 fără să-și suspende raportul de serviciu.

Potrivit ANI, este vorba despre Maria Teodora Obreja, funcționar public în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Est Galați – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august – 26 septembrie 2020, întrucât, a participat în calitate de candidat la campania electorală pentru alegerile locale 2020, fără să-și suspende raportul de serviciu, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor”, precizează ANI într-un comunicat de presă.

Astfel, Maria Teodora Obreja ar fi încălcat dispozițiile art. 97, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 445, alin. (2) și alin. (3) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, coroborate cu dispozițiile art. 492, alin. (2), lit. l) și art. 520, lit. b) din același act normativ.

La alegerile locale din septembrie 2020, Maria Teodora Obreja a deschis lista candidaților pentru Consiliul Local Constanța din partea Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal (PPUSL).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*