Cetățean britanic, oprit pe plajă după ce a intrat ilegal în țară din Bulgaria, în timp ce se plimba

Plaja litoral românesc. FOTO Adrian Boioglu

Un cetățean britanic care a trecut ilegal în România din Republica Bulgaria, pe jos, pe plajă, a fost depistat de polițiștii de frontieră constănțeni, care l-au returnat autorităților de frontieră bulgare.

Potrivit Gărzii de Coastă, în data de 09 mai, în jurul orei 18.30, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au depistat la aproximativ 200 de metri de la frontieră, pe teritoriul țării noastre, un bărbat care trecuse ilegal frontiera de stat, pe jos, din Bulgaria.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățean britanic, în vârstă de 60 de ani.

„Acesta a declarat că se plimba pe plaja din apropierea frontierei de pe teritoriul Republicii Bulgaria și a trecut neintenționat în România, deși zona de frontieră era amenajată/ delimitată corespunzător”, spun reprezentanții Gărzii de Coastă.

În cauză, se derulează verificări cu privire la încălcarea regimului juridic al frontierei de stat, cetățeanul britanic fiind preluat de autoritățile de frontieră bulgare, în baza protocolului româno-bulgar în vederea continuării cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*