Anchetă la Școala Gimnazială Nr. 23 din Constanța după ce au apărut imagini cu un elev bătut de colegi de clasă

Școala Gimnazială Nr. 23 „Constantin Brâncoveanu”. FOTO Facebook

Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-a autosesizat cu privire la situația creată la Școala Gimnazială Nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” din Constanța, după ce un elev de clasa a V-a a fost agresat de un coleg. Incidentul a fost filmat de colegii de clasă, iar apoi, duminică, 06 iunie, a fost postat pe pagina de Facebook a ISJ Constanța.

„În acest sens, luni, 7 iunie, la ora 08.00, inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai și inspectorii școlari de sector, prof. Gabriel Georgescu și prof. Cristina Herghiligiu, s-au deplasat în instituția de învățământ în vederea verificării informației. Echipa de inspectori a stat de vorbă cu directorii școlii, precum și cu dirigintele clasei din care face parte elevul implicat în incidentul semnalat. În urma discuțiilor avute, li s-a solicitat directorilor o analiză responsabilă a cazului și o intervenție promptă, concluziile acestor acțiuni fiind transmise Inspectoratului Școlar Județean Constanța printr-o notă de relație în data de 10 iunie”, au precizat reprezentanții ISJ Constanța vineri, 11 iunie, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, inspectorul școlar general a solicitat intervenția Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, care, conform atribuțiilor instituționale, oferă consultanță de specialitate și în astfel de situații. În acest sens, doi consilieri școlari de la CJRAE au avut o întâlnire cu cadrele didactice și elevii din unitatea de învățământ luni, 7 iunie. În Raportul inițial de constatare al CJRAE se menționează că evenimentul face parte din categoria actelor de bullying și că se recomandă un plan de măsuri care presupune, în primul rând, consilierea colectivă și individuală a elevilor implicați, precum și a cadrelor didactice din unitatea de învățământ.

Totodată, în data de 9 iunie, conducerea unității de învățământ a desfășurat o ședință cu părinții, ședință la care au participat reprezentanți CJRAE și coordonatorul Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică Constanța.

„În cadrul acestei întâlniri s-a recomandat instituției școlare să transmită părinților clasei respective invitații scrise, cu confirmare de primire, în vederea participării la activități de consiliere. În același context, unitatea de învățământ a fost îndrumată să solicite sprijin din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și a Biroului de Siguranță Școlară”, au mai transmis sursele citate.

În prezent, atât la nivelul Școlii Gimnaziale nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” din Constanța, cât și al Inspectoratului Școlar Județean Constanța este în derulare analiza cazului, urmând ca în cel mai scurt timp să fie luate măsurile legale care se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*