Anchetă internă declanșată de ISJ Constanța în urma incidentului de la Școala 29, când mai mulți copii au ajuns la Poliție

Anchetă internă declanșată de ISJ Constanța, în urma incidentului de la școala gimnazială 28

Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-a autosesizat cu privire la un incident petrecut la Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța, când mai mulți adolescenți au fost amendați de polițiștii Secției 2 Constanța, pentru că ar fi deranjat ordinea publică, fiind în curtea unității de învățământ.

„În cursul zilei de 02 octombrie, în jurul orei 20.20 (după cursuri), un grup de tineri a intrat în incinta instituției de învățământ, în curtea școlii. Ca urmare a sesizărilor referitoare la tulburarea ordinii și a liniștii publice, polițiști din cadrul Secției 2 s-au deplasat la școală și au luat măsurile care s-au impus conform procedurilor instituționale. În acest moment, Inspectoratul Școlar Județean Constanta analizează incidentul și va declanșa o anchetă”, au precizat reprezentanții ISJ Constanța.

Opt adolescenți, cu vârste între 14 și 16 ani, au fost amendați de polițiști pentru că ar fi tulburat liniștea publică în curtea Școlii gimnaziale 29 din Constanța. Părinți ai copiilor amendați i-au acuzat pe polițiști, pe paginile de socializare, că ar fi făcut exces de zel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*