Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, scenă pentru spectacole în aer liber

Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie. FOTO Sergiu Gabriel Sîrbu / Mapio
Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie. FOTO Sergiu Gabriel Sîrbu / Mapio

„Primăvara artelor“, proiectul iniţiat în 2008 de către Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, debutează, în acest an, pe 1 Martie! Maratonul de evenimente artistice se va desfăşura într-un spaţiu creat special pentru adolescenţi şi tineri, în aer liber, pe malul Lacului Tăbăcărie, în apropiere de Ţara Piticilor. Aici, ei vor regăsi coordonatele spaţiilor lor preferate, fie că vorbim de concerte de muzică de toate genurile, expoziţii, sporturi, extreme sau nu, cafenele, ateliere în care pot realiza obiecte de artă plastică sau pot crea în dimensiunea eco, produse unice, handmade.

Acest spaţiu, atât de necesar, în chiar inima verde a oraşului, se intitulează „Grădina artelor“ şi va găzdui, până pe 15 martie, în fiecare zi, concerte, spectacole de teatru, expoziţii, instalaţii urbane, happening-uri şi workshop-uri, organizate de către studenţi şi masteranzi de la toate specializările Facultăţii de Arte, alături de profesori coordonatori. Cum anul trecut conceptul-cheie al evenimentului a fost „Artele coboară în stradă“ şi ele au mereu nevoie de spaţii noi, neconvenţionale, de această dată Artele ajung în Parcul Tăbăcărie.

Constănţenii vor găsi în „Grădina artelor“ şi mărţişoare şi produse handmade lucrate cu pasiune, într-o diversitate de stiluri, special pentru această perioadă a anului, de către studenţi şi artişti.
Toate acestea le veţi găsi în cadrul ediţiei 2017 a „Primăverii artelor“, care se deschide miercuri, 1 martie, de la ora 18.00, în Parcul Tăbăcărie. Un saxofon, un pian şi o vioară vă aşteaptă în „Grădina artelor“, pentru a petrece o seară de neuitat, la un ceai fierbinte, alături de studenţii de la Arte. În plus, puteţi admira picturile şi instalaţiile urbane ale studenţilor şi profesorilor de la specializarea Artă plastică, care îşi vor muta atelierele aici, în aer liber, pe tot parcursul evenimentului.

În acest an, cu ocazia Anului Omagial Ovidius, în care aniversăm 2060 de ani de la naşterea poetului şi comemorăm 2.000 de ani de la moartea sa, „Primăvara artelor“ va readuce în prim-plan amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, care va deveni scena mai multor spectacole de teatru, susţinute în fiecare weekend de către studenţi-actori de la Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*