Amenzi în valoare de peste 360.000 de lei aplicate, pe litoral, pentru abateri de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor

Vedere aeriană a stațiunii Mamaia. FOTO Primăria Constanța

Peste 200 de unități de alimentație publică și de cazare, amplasate în cele șapte zone de interes turistic de pe litoral – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia, au fost verificate în cursul săptămânii trecute de către medicii veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate amenzi în valoare de 366.000 de lei.

Potrivit Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, controalele au vizat 76 de restaurante, cinci pizzerii, 28 de unități tip fast-food, cinci braserii, 15 unități de tip bufet, trei unități tip bistro, 18 baruri, două snack baruri, 37 de magazine alimentare, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, trei cofetării/patiserii, șase rulote, o pensiune, o unitate produse congelate și două tonete.

„În urma acestor controale s-au constatat deficiențe cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și neanunțarea de către persoanele juridice a începerii activității supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor”, au precizat reprezentanții DSVSA Constanța.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 44 de unități, respectiv 15 restaurante, nouă unități tip fast-food, patru unități tip bufet, două magazine alimentare, trei baruri, o pizzerie, două rulote, o braserie și patru laboratoare cofetărie/patiserie, au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 366.000 de lei. De asemenea, au fost emise două ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tip fast-food și un restaurant.

DSVSA Constanța pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call-Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Amenzi în Valoare De Peste 360.000 De Lei Aplicate, Pe Litoral, Pentru Abateri De La Legislația Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor 😷 SiteBucuresti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*