Amenzi în valoare de 700.000 de lei, aplicate în doar în trei luni de inspectorii ABADL

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral

Inspectorii din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) au aplicat de la jumătatea lunii mai și până în prezent amenzi în valoare de 700.000 de lei pentru nerespectarea legii.

Echipele de control ale Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au efectuat 477 de controale de gospodărire a apelor, din care pe sectoarele de plajă 246 de controale, în urma cărora au fost date 376 de măsuri în vederea remedierii neconformităților constatate.

De asemenea, la începutul acestui sezon toți agenții economici care au încheiate contracte de închiriere a plajelor cu ABADL au fost notificați pentru respectarea prevederilor legale și a obligațiilor contractuale, iar pentru respectarea acestora s-a solicitat sprijinul autorităților publice locale în vederea dezafectării construcțiilor ilegale amplasate pe plaja care reprezintă domeniul public al statului.

„Până în prezent s-au făcut controale și s-au dat măsuri operatorilor economici să demoleze beach-barurile ilegale, s-au aplicat amenzi și am trecut la dezafectarea construcțiilor ilegale amplasate pe plajă acolo unde operatorii nu au înțeles că trebuie să respecte legea. Cu toate acestea sunt operatori de plajă care au început să-și ridice din nou aceste construcții ușoare, așa că trebuie să schimbăm strategia astfel încât să se înțeleagă că legea trebuie respectată. Operatorii de plajă care au construcții ilegale pe plajă vor fi notificați, li se vor da măsuri și termen de remediere a deficiențelor constatate și se va trece apoi la rezilierea contractelor”, a declarat directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, Bogdan Bola.

Începând cu data de 29 iunie, în vederea creșterii eficienței și eficacității activității de inspecție pe plajă, au fost delegați pe litoral inspectori de la Administrațiile Bazinale de Apă din țară, în serii de câte patru inspectori/ două săptămâni și un reprezentant al Administrației Naționale Apele Române.

Inspectorii au constatat încălcări ale prevederilor legale aplicând 29 de sancțiuni contravenționale, din care două amenzi, în valoare de 160.000 de lei în baza Legii Apelor nr. 107/1996 actualizată, și 27 de amenzi, în valoare de 540.000 de lei, în baza O.U.G. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere. Faptele constatate și sancționate cu amenzi au fost folosirea de canale deschise pentru scurgerea apelor fecaloid-menajere; neîndeplinirea la termenele stabilite a măsurilor dispuse anterior; depozitarea de materiale de orice natură pe plajă; executarea de lucrări și activități fără respectarea actelor tehnico-juridice prevăzute de lege, precum și a clauzelor și restricțiilor din contractul de închiriere; efectuarea de săpături pe plajă fără aviz de gospodărire a apelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*