Amenzi în sumă de aproximativ 25.000 de lei, aplicate, duminică, de polițiștii constănțeni pentru infracțiuni electorale

La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au fost primite duminică, 27 septembrie, aproximativ 40 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale, majoritatea fiind confirmate în urma verificărilor.

„Astfel, au fost aplicate peste 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 25.000 de lei”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Au fost întocmite 17 dosare de cercetare penală, respectiv: cinci sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot, unul pentru fraudă la vot și fals în declarații, unul pentru amenințare, patru pentru coruperea alegătorilor, unul pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, unul pentru tentativă la infracțiunea de fraudă la vot, două pentru furt, unul pentru amenințare și distrugere și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vot multiplu.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*