Amenzi în sumă de aproape jumătate de milion de lei, aplicate de jandarmii constănțeni în primele două săptămâni din iulie

Jandarmii Grupării Mobile, în misiune: FOTO Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa
Jandarmii Grupării Mobile, în misiune: FOTO Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa

Peste 200 de jandarmi ai Grupării Mobile au acționat zilnic, în perioada 01 – 15 iulie, în mod independent dar şi în sistem integrat cu Poliția, pentru menținerea ordinii publice şi asigurarea climatului de ordine şi siguranță, în Constanța şi pe litoralul Mării Negre, la Mamaia, Costinești și Vama Veche. Au fost executate peste 100 de misiuni de menținere şi asigurare a ordinii publice.

Potrivit reprezentanților Grupării Mobile, jandarmii au aplicat în această perioadă 1.298 de sancțiuni contravenționale, dintre care 422 de avertismente scrise şi 876 de amenzi, valoarea acestora fiind de peste 426.150 de lei.

Majoritatea sancțiunilor contravenţionale au fost acordate pe linia comerțului ilegal cu produse de patiserie, (covrigi, gogoși, cornuri), fructe,(piersici, caise, fructe de pădure, mere glazurate) și nelipsitul porumb fiert.

„Recomandăm turiștilor să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate, comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure condițiile optime de transport, depozitare si comercializare si nu poate elibera bon de casa cu care să justificați tranzacția comercială si riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea”, au precizat sursele citate.

De asemenea, jandarmii grupării au constatat 24 de fapte de natură penală, dintre care 16 în mod independent şi opt în cooperare cu Poliția, fiind identificați 36 de făptuitori. Au mai fost executate 11 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanțe sau parchete.

Jandarmii Grupării Mobile, în misiune: FOTO Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa
Jandarmii Grupării Mobile, în misiune: FOTO Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*