Amenzi de peste 90.000 de lei, aplicate pentru nerespectarea măsurilor sanitare în zonele aglomerate din Constanța

Forțele de ordine au continuat acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu virusul COVID-19 în zonele aglomerate. FOTO IPJ Constanța
Forțele de ordine au continuat acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu virusul COVID-19 în zonele aglomerate. FOTO IPJ Constanța

Polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun din Constanța.

Aproximativ 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat vineri, 24 iulie, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.

„Cu ocazia controalelor au fost verificate 169 de societăți comerciale și au fost aplicate 124 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 92.000 de lei, dintre care 26 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 27 pentru nerespectarea măsurilor sanitare în mijloacele de transport în comun, 8 pentru activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și 27 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Totodată, polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ Constanța, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, au efectuat un control la o societate comercială cu punctul de lucru în stațiunea Mamaia, privitor la desfășurarea unor practici comerciale înșelătoare, prin prestarea de servicii pe bază de tarif fix (200 lei/persoană) constând în efectuarea de fotografii persoanelor interesate, cu promisiunea promovării imaginii acestora în media și lumea show-business-ului.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, în modalitatea normativă a omisiunii, în tot sau în parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, conform Legii 241/2005. Polițiștii au indisponibilizat 9.300 de lei și au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 9 obiective (unități de turism, cluburi si discoteci).

În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 43 de deficiențe. De asemenea, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale prevăzute cu amendă, în valoare totală de 27.000 de lei, și 36 de avertismente.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*