Amenzi de peste 90.000 de lei, aplicate de pompieri unităților turistice de pe litoral

Echipele de control al ISU Dobrogea au verificat mai multe locații. FOTO ISU Dobrogea

Sancțiuni contravenționale în sumă totală de peste 90.000 de lei au fost aplicate de pompierii constănțeni, zilele trecute, în urma abaterilor constatate la unitățile de cazare, agrement și alimentație publică de pe litoral.

Astfel, potrivit ISU „Dobrogea”, în perioada 04 – 06 septembrie, în stațiunile turistice de pe litoral au fost controlate 28 de obiective de turism și alimentație publică – cinci unități de turism și 23 de restaurante, cluburi și discoteci. În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 151 de deficiențe și șase obiective care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 149 de sancțiuni, respectiv 115 avertismente și 34 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 91.000 de lei.

Între abaterile cel mai des întâlnite se numără neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor; nemenținerea în stare de funcționare a instalațiilor electrice pentru iluminatul de siguritate pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranților interiori de incendiu, cât și pentru intervenție în încăperea centralei termice; neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor existente (stingătoare), aflate în dotarea unor construcții de turism, în conformitate cu reglementările tehnice; exploatarea cu defecțiuni și improvizații a instalației electrice aferentă construcțiilor.

„Pe timpul controalelor privind securitatea la incendiu, efectivele inspectoratului au desfășurat și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Constanța, fiind verificate peste 1.700 de persoane și aplicate două avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală”, au precizat reprezentanții ISU „Dobrogea”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*