Amenzi de peste 60.000 de lei date într-o singură zi de Poliția Locală Constanța

Constănțenii continuă să facă grătar în locuri neamenajate. FOTO DGPL Constanța

În urma verificărilor efectuate în teren de către lucrătorii Direcției Generale Poliția Locala Constanța în data de 10 august au fost aplicate 274 amenzi contravenționale în valoare totală de 60.410 lei.

Faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege, pentru care s-au aplicat cele mai multe amenzi, sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos, astfel:

  • Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 36 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției;
  • OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 73 abateri contravenționale în special pentru opriri/staționări neregulamentare pe arterele intens circulate din oraș și în Stațiunea Mamaia;
  • H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 58 fapte antisociale legate de menținerea curățeniei;
  • Legea nr.12 / 1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite: au fost încheiate 13 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției încheiate pentru pentru acte de comerț ilicit desfășurate pe plajă, dar și în perimetrul piețelor agroalimentare constănțene ori activități de prestări servicii în locuri neautorizate prin închirierea bunurilor imobile în vederea obținerii unor foloase materiale în mod ilicit. A fost sancționată contravențional cu amenda de 1.000 lei și o persoana care făcea grătar pe domeniul public, în dreptul unui imobil situat pe Str. Înfrățirii din municipiul Constanta, încălcându-se prevederile Legii 54/2012, a picnicului. De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a mărfurilor comercializate în condiții igienico sanitare improprii și fără autorizație de proveniența sau comercializare.

„Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală Constanța“,au transmis reprezentanții DGPL Constanța

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*