Amenzi de peste 57.000 de lei, aplicate de jandarmi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2

Sancțiuni aplicate de jandarmii constănțeni pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2. FOTO IJJ Constanța

Peste 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Constanța au fost zilnic la datorie, în perioada 02 – 08 noiembrie, acționând în cooperare cu polițiștii constănțeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.

Astfel, potrivit IJJ Constanța, pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute au fost aplicate 710 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 60.000 de lei. Cele mai multe dintre sancțiuni, 700, dintre care 600 de avertismente și 100 amenzi, în cuantum total de peste 57.000 de lei, au fost acordate pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Recomandăm cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să evite locurile aglomerate și să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112 sau prin sesizarea mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situația o impune”, au precizat reprezentanți ai IJJ Constanța.

Totodată, în cursul săptămânii trecute jandarmii au acționat și în zona localităților Ovidiu și Fântânele, unde s-au instituit măsuri de carantinare zonală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*