Amenzi de peste 55.000 de lei, date de polițiștii locali din Constanța pentru încălcarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap

Amenzi date de polițiștii locali pentru încălcarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap. FOTO: DGPL Constanța

Într-un efort de a asigura respectarea drepturilor persoanelor cu handicap, polițiștii locali din Constanța au demarat o serie de acțiuni pentru verificarea ocupării corecte a locurilor de parcare destinate acestora în parcările publice ale orașului.

Potrivit DGPL Constanța, în urma unei acțiuni tematice desfășurate pe data de 12 iunie, au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 448/2006, cu o valoare totală de 57.250 de lei. Totodată, au fost ridicate 11 autovehicule care au fost transportate în parcul auto al municipalității.

Beneficiarii acestor locuri de parcare au obligația de a afișa în mod vizibil cardul-legitimație care le conferă acest drept, document eliberat gratuit de Primăria Municipiului Constanța în baza atestării încadrării în gradul de handicap. Cu toate acestea, numeroase persoane fără drepturi legitime ocupă ilegal aceste spații, privându-i astfel pe cei cu adevărat nevoiași de o facilitate indispensabilă.

„Facem apel la constănțeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap dacă nu au acest drept și să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spații de care chiar au nevoie”, au transmis reprezentanții DGPL Constanța.

În continuare, poliția locală solicită sprijinul cetățenilor în a semnala orice încălcare a legislației rutiere prin intermediul numerelor de telefon: 0241/484.205 și 0341.922, la Dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, sau prin trimiterea unui e-mail la adresa: politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*