O mie de rucsacuri susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanța

O mie de rucsacuri susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanța. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit în Portul Constanța, într-un container sosit din China, 1.000 de rucsacuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, luni, 03 ianuarie, o echipa comună formată din polițiști de frontieră și inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu rucsacuri, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov.

În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interior se aflau mai multe baxuri ce conțineau 1.000 rucsacuri, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.  Bunurile, cu o valoare de aproximativ 250.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării și continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontiera efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*