Amenzi de peste 300.000 de lei, aplicate de jandarmii constănțeni pentru nerespectarea măsurilor impuse în pandemie

Amenzi de peste 300.000 de lei, aplicate pentru nerespectarea măsurilor impuse în pandemie. FOTO IJJ Constanța

Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au fost zilnic la datorie în perioada 29 martie – 04 aprilie, acționând în cooperare cu polițiștii constănțeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.

Totodată, în acest sfârșit de săptămână, jandarmii constănțeni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor preventive pe raza județului Constanța, în zone aglomerate, piețe și târguri agroalimentare, gări și stații de transport în comun din zona de competență.

Potrivit IJJ Constanța, pe timpul misiunilor executate în această perioadă, au fost aplicate 568 sancțiuni contravenționale – avertismente și amenzi în valoare totală de peste 300.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, dar și pentru nedeclararea adunărilor publice și participarea la adunări publice nedeclarate, adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identității, aruncarea cu obiecte asupra persoanelor, tulburarea liniștii publice, consum de alcool în locuri publice.

„Acțiunile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora nu este neapărat acela de a aplica sancțiuni contravenționale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecție sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2”, au transmis reprezentanții IJJ Constanța.

Jandarmii au mai fost angrenați zilnic și în misiuni de pază și protecție instituțională la cele 38 de obiective din competență, fiind prezenți și în zona localităților unde s-a dispus măsura carantinării locale, dar și în zona centrului de vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța. Totodată, oamenii legii au asigurat și protecția transporturilor de vaccin împotriva COVID-19, în județul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*