Amenzi de peste 30.000 de lei, aplicate, în weekend, în Rezervația Biosferei Delta Dunării

Amenzi de peste 30.000 de lei, aplicate, în weekend, în Rezervația Biosferei Delta Dunării

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a continuat, la sfârșitul săptămânii trecute, acțiunile de monitorizare și control în RBDD, fiind aplicate peste 100 de sancțiuni, cu o valoare totală de peste 30.000 de lei.

„Suntem în plin sezon al vacanțelor, iar cei mai mulți vizitatori merg pe plajele sălbatice din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD), în care accesul este reglementat, motiv pentru care și acțiunile de monitorizare și control desfășurate de către inspectorii comisariatelor regionale de control ale Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) împreună cu reprezentanți ai Grupării Mobile de Jandarmi Constanța și ai postului de poliție Sulina, se concentrează pe respectarea prevederilor legale privind accesul și desfășurarea tuturor activităților în aceste zone precum și în întreg perimetrul rezervației”, au transmis reprezentanții ARBDD.

Astfel, în cadrul acțiunilor de monitorizare și control desfășurate în weekend-ul trecut, au fost identificate și aplicate 125 de sancțiuni în valoare totală de 31.360 lei, pentru cazuri de campare, acces nepermis în zone strict protejate, activități de transport persoane fără acte de reglementare sau fără respectarea acestora, circulația sau staționarea vehiculelor pe plaje, diguri și faleze.

Amenzi de peste 30.000 de lei, aplicate, în weekend, în Rezervația Biosferei Delta Dunării

În zonele costiere de interes turistic din perimetrul RBDD au fost înregistrați aproximativ 8.800 de turiști, din care 6.800 pe plajele Midia-Corbu-Vadu, 800 pe plaja Sulina și 1.200 pe plaja Sf. Gheorghe. De asemenea, zona adiacentă plajelor Midia-Corbu-Vadu a fost accesată de un număr de circa 950 autoturisme.

Totodată, pe traseelor turistice din proximitatea Pădurilor Letea și Caraorman au fost înregistrați peste 900 turiști.

„Așa cum a fost anunțat, continuă monitorizarea vitezelor de deplasare a ambarcațiunilor în perimetrul RBDD, iar în perioada analizată au fost aplicate opt sancțiuni, în valoare totală de 4.900 de lei, pentru încălcarea regulilor de deplasare”, au mai precizat sursele citate.

Amenzi de peste 30.000 de lei, aplicate, în weekend, în Rezervația Biosferei Delta Dunării

ARBDD informează vizitatorii rezervației cu privire la respectarea Regulilor privind accesul și desfășurarea de activități în zonele costiere de interes turistic din perimetrul Rezervației Biosferei „Delta Dunării”. Aceste reguli se referă la activități specifice de agrement, educație ecologică, filmare, comercializare, etc. desfășurate în zonele costiere naturale de interes turistic, din perimetrul Rezervației Biosferei “Delta Dunării”: Sulina, Sf. Gheorghe, Portița, Vadu și Corbu, zone costiere care nu sunt clasificate ca zone de îmbăiere (plaje clasificate). http://ddbra.ro/reguli-privind-accesul-si-desfasurarea…/

Activități permise care se aplică pentru plajele neamenajate

  • Montarea echipamentelor/obiectelor (tip umbrele, șezlonguri) demontabile-portabile, doar pe perioada șederii;
  • Băi de soare, plimbări;
  • Acces liber pe plajă și libera circulație a persoanelor în spațiul plajei

Activități interzise care se aplică pentru plajele neamenajate

  • Accesul, circulația, staționarea sau parcarea mijloacelor de transport motorizate de orice tip și a atelajelor, cu excepția celor care asigură intervenții operative ale instituțiilor de ordine publică, apărare și securitate națională, intervenție sanitară, precum și cele ale administratorului;
  • Accesul ski-jet-urilor și a altor tipuri de moto vehicule nautice;
  • Camparea în zonele costiere din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării;
  • Acostarea navelor în zonele costiere de interes turistic din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării;
  • Recoltarea sau incendierea vegetației ierboase și a altor resturi vegetale din zonele costiere;
  • Deteriorarea sau distrugerea habitatelor naturale, a speciilor de floră și faună;
  • Abandonarea, lăsarea în libertate a animalelor domestice și nesupravegherea animalelor de companie;
  • Depozitarea/abandonarea deșeurilor de orice fel;
  • Instalarea de beach-baruri, șezlonguri, umbrele, scaune, mese, de tip permanent;
  • Staționarea pe timpul nopții, organizarea de competiții sportive, aprinderea focului;
  • Edificarea pe plajă de construcții și dotări cu alte destinații și în alte condiții decât cele admise de lege;
  • Nivelarea plajelor neamenajate, eliminarea sau deteriorarea mecanică a covorului vegetal;
  • Orice activitate economică pe fâșia de plajă cuprinsă între 0 – 150 m de la linia cea mai înaintată a mării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Cred ca unele puncte trebuiesc regandite, pentru ca in curand va deveni obligatoriu sa stam numai in casa. Nu mai avem voie nici sa respiram.

  2. Pe digul de langa murighiol nu merge nimeni?
    Nu poti sa pescuiești de miros de excremente… Plin de hartie igienica & peturi… Aia nu e tot rezervație?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*