Amenzi de peste 30.000 de lei, aplicate de polițiștii locali constănțeni taximetriștilor care au încălcat normele legale

Zeci de taximetriștii constănțeni, amendați pentru nerespectarea prevederilor legale. FOTO DGPL Constanța

În ciuda riscului de amenzi mari, un număr destul de mare de taximetriști constănțeni continuă să încalce normele legale în vigoare, ceea ce atrage atenția autorităților și a poliției locale. De la începutul sezonului estival și până în prezent, polițiștii locali constănțeni au aplicat nu mai puțin de 55 de sancțiuni pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu o valoare totală de 33.150 de lei.

Potrivit Direcției Generale Poliția Locală, între cele mai frecvente abateri se numără: executarea activității de transport în regim de taxi fără a avea aparatul de taxat și lampa taxi în funcțiune, refuzul efectuării de curse, ținută necorespunzătoare a conducătorului auto, lipsa certificatului de atestare a pregătirii profesionale sau lipsa afișării la loc vizibil a ecusonului conducătorului auto.

Poliția locală face apel către cetățeni să manifeste prudență și să aleagă doar mașinile de taxi inscripționate corespunzător. De asemenea, se recomandă verificarea prețurilor afișate pe portiere și, în cazul în care conducătorul autovehiculului nu pornește aparatul de taxat din proprie inițiativă, să i se solicite acest lucru.

În cazul în care sunt întâmpinate probleme sau situații suspecte, cetățenii sunt încurajați să semnaleze orice incident la dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală, folosind numerele de telefon 0241/484.205 și 0341.922 sau prin e-mail la adresa politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*