Amenzi de peste 3.000 de lei, într-o acțiune a polițiștilor rutieri constănțeni pentru siguranța transportului de persoane

Acțiune a Poliției

Poliția Română a derulat în cursul acestei zile, la nivel național, o acțiune pentru siguranța transportului de persoane. În acest sens, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța și cei ai structurilor rutiere municipale și orășenești, au desfășurat activități de verificare a transportului rutier de persoane, pe principalele drumuri din județul Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, scopul acțiunii a fost unul preventiv și a vizat impunerea disciplinei rutiere în domeniul transportului public de persoane, dar și verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară stabilite prin Legea nr. 55/2020, în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost controlate 56 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.215 lei. Dintre acestea, 12 sancțiuni au fost aplicate conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 5 sancțiuni conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*