Amenzi de peste 18.000 de lei și un sfert de tonă de pește confiscată, într-o acțiune a polițiștilor constănțeni pe linie de piscicultură

Acțiune a polițiștilor constănțeni pe linie de piscicultură

Polițiști din cadrul Secției Regionale Transporturi Constanța, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Ordine Publică și reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, au desfășurat, joi, o acțiune de verificare a operațiunilor cu produse piscicole.

Astfel, forțele de ordine au efectuat 33 de controale pe linia transportului, provenienței, prelucrării și valorificării peștelui, precum și pe linia pescuitului în apele continentale. De asemenea, au fost verificate 57 de mijloace de transport, dintre care 31 de ambarcațiuni.

În urma activităților, au fost constatate 16 infracțiuni, toate prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. De asemenea, polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care 4 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, în valoare de 18.285 de lei. Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 247,5 kilograme de pește, 3 plase monofilament, precum și alte unelte de pescuit, dar și 3 ambarcațiuni și 1 motor de ambarcațiune.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*