FOTO VIDEO Stadiul la zi al proiectelor importante din comuna Cumpăna și o veste bună pentru început de martie. Mariana Gâju: ”După o pauză de 3 ani, organizăm un eveniment de 8 Martie”

Mariana Gâju, primarul din Cumpăna. FOTO Victor Radu

Odată cu adoptarea bugetului local pe anul 2023, Primăria Cumpăna a intrat în pâine pe măsură ce proiectele din comună avansează. Primarul Mariana Gâju spune că în prezent se lucrează la construcția Centrului Civic din comună, dar și pentru extinderea și modernizarea rețelei de apă și canalizare.

“Sunt foarte multe lucrări care se află în execuție. Totodată, se lucrează inclusiv la noile blocuri ANL, proiect început în urmă cu 3 ani de zile, care a avut probleme în privința unei soluții și au stagnat o vreme. Dar, avem lucrări oprite din cauza rezilierii contractului de către Compania Națională de Investiții a constructorului care a câștigat licitația la Centrul de Tineret. Acea investiție este foarte solicitată, nu doar de către tinerii din Cumpăna, ci și de către noi, administrația publică locală pentru că acolo trebuie să funcționeze noua bibliotecă a comunei” , a declarat pentru CTnews primarul Mariana Gâju.

Aceasta a menționat că în egală măsură sunt importante și proiectele depuse de administrație și care așteaptă să fie declarate eligibile pentru finanțare. Mariana Gâju a amintit aici de anveloparea a 17 blocuri de locuințe din comună. Totodată, primarul a anunțat că a fost semnat contractul pentru proiectul de digitalizare a administrației publice locale. În altă ordine de idei, primarul a reamintit că în incinta pieței agroalimentare din comună încă de săptămâna trecută a fost amenajat un centru umanitar unde cei doritori încă pot dona alimente și bunuri pentru semenii noștri loviți de cutremur din Turcia și Siria. Într-o altă notă, vin vești bune însă pentru doamnele și domnișoarele din Cumpăna la început de martie.

“După ce 3 ani nu am putut organiza 8 Martie, în primul rând din cauza pandemiei, anul trecut din cauza rărboiului din Ucraina, anul acesta ne dorim să nu mai anulăm ziua de 8 Martie. Comuna Cumpăna organizează evenimentul pe data de 5 Martie. Toate doamnele și domnișoarele care doresc să se înscrie, pot face lucrul acesta la Centrul Medico-Social din localitate”, a anunțat primarul.

Mariana Gâju a făcut precizări și în legatură cu nodul rutier ce urmeaza să descarce traficul de pe Autostrada A4 către comuna Cumpăna. Primarul spune că firmele care sunt interesate de construcția obiectivului pot depune ofertele până la jumătatea lunii martie.

„Atât de simplu era acest proiect, această descărcare, pe care comuna Cumpăna o solicită de nu mai puțin de 11 ani. Atât a trebuit să așteptăm până în momentul în care acei oameni luminați de la Ministerul Transporturilor să înțeleagă necestitatea efectuării acestei investiții”, a declarat Mariana Gâju.

Primarul spune că investiția este importantă atât pentru traficul din județul Constanța, dar și pentru economia zonei pentru că leagă mai ușor atât comuna Cumpăna, cât și localitățile din jur, de portul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*