Amenzi de peste 121.000 lei, aplicate de pompierii militari în minivacanța de 1 Mai. Bisericile și cluburile, printre contravenienți

Incendiu la mânăstire. FOTO Viorel MATEI

Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a derulat o serie de acţiuni inopinate de verificare la lăcașuri de cult, amenajări temporare pentru spectacole, cluburi, obiective de cazare şi alimentaţie publică cu afluenţă de persoane.

Astfel, s-au executat controale la 41 instituții și operatori economici, unde au fost constatate 154 deficiențe. În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 154 sancţiuni contravenţionale (136 avertismente şi 18 amenzi), în cuantum de 121.500 lei.

Deficienţele constatate nu s-au încadrat în prevederile H.G. nr. 915/2015 privind Stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu.

Principalele nereguli au constat în: nesolicitarea şi obţinerea autorizaţiilor de securitate la incendiu, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă.

De asemenea, s-au desfăşurat activități și acțiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici, acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă cetăţenilor.

În perioada 25.04-02.05.2019, pentru reducerea timpului de răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, în 4 locaţii de pe raza judeţului Constanţa, respectiv Vama Veche, Dedeman , Hotel TOMIS, Valea Dacilor , inspectoratul a luat măsura constituirii punctelor temporare de lucru cu autospeciale de pompieri și ambulanțe SMURD tip B.

Totodată, pe raza întregului județ, pompierii constănţeni au fost solicitaţi sa acţioneze la 37 intervenţii si 343 cazuri medicale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*