Amenzi de peste 110.000 de lei, aplicate de pompierii constănțeni unităților turistice de pe litoral

Activități de prevenire desfășurate de pompierii constănțeni. FOTO ISU Constanța
Activități de prevenire desfășurate de pompierii constănțeni. FOTO ISU Constanța

Sancțiuni contravenționale în sumă totală de peste 110.000 de lei au fost aplicate de pompierii constănțeni, zilele trecute, în urma abaterilor constatate la unitățile de cazare, agrement și alimentație publică de pe litoral.

Astfel, potrivit ISU „Dobrogea”, în perioada 13 – 16 iulie, în stațiunile turistice de pe litoral au fost controlate 32 de obiective de turism și alimentație publică – 25 de unități de turism, două restaurante și cinci alte obiective. În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 272 de deficiențe și 10 obiective care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 258 de sancțiuni, respectiv 222 de avertismente şi 36 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 113.600 lei.

Între abaterile cel mai des întâlnite se numără neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor; nemenținerea în stare de funcționare a instalațiilor electrice pentru iluminatul de siguritate pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranților interiori de incendiu, cât și pentru intervenție în încăperea centralei termice; neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor existente (stingătoare), aflate în dotarea unor construcții de turism, în conformitate cu reglementările tehnice; exploatarea cu defecțiuni și improvizații a instalației electrice aferentă construcțiilor.

„Pe timpul controalelor privind securitatea la incendiu, efectivele inspectoratului au desfășurat și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Constanța, fiind verificate peste 500 de persoane și aplicate două avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală”, au precizat reprezentanții ISU „Dobrogea”.

De asemenea, în perioada menționată au fost distribuite peste 2.000 de materiale de informare preventivă privind modul de prevenire a cetățenilor în contextul contaminării cu noul Coronavirus în spațiile comerciale din municipiul Constanța.

Activități de prevenire desfășurate de pompierii constănțeni. FOTO ISU Constanța
Activități de prevenire desfășurate de pompierii constănțeni. FOTO ISU Constanța

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Amenzi De Peste 110.000 De Lei, Aplicate De Pompierii Constănțeni Unităților Turistice De Pe Litoral 😷 SiteBucuresti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*