Amenzi de până la 800 de lei pentru șoferii care blochează noaptea accesul către platformele de colectare a gunoiului din Constanța

Amenzi de până la 800 de lei pentru șoferii care blochează accesul către platformele de colectare a gunoiului. FOTO: Primăria Constanța

Din această săptămână, în municipiul Constanța, deșeurile reziduale și reciclabile se colectează între orele 22.00 – 06.00, iar Primăria Constanța anunță că persoanele care blochează accesul către platformele de colectare a gunoiului riscă amenzi de până la 800 de lei.

„În ciuda amplelor campanii de informare inițiate de municipalitate, în continuare există mașini care blochează accesul către platformele de colectare. Vă rugăm să nu îngreunați munca echipelor de salubrizare! Conform HCL 77/2001, oprirea sau staționarea autovehiculelor în zona amplasamentelor destinate colectării deșeurilor menajere sau reciclabile, de natură să împiedice accesul la acestea, se sancționează cu sume cuprinse între 400 și 800 de lei, pentru persoane fizice și între 500 și 2.500 de lei, pentru persoanele juridice”, precizează reprezentanții instituției.

Mai mult, aceștia anunță că mașinile respective vor fi ridicate, iar tarifele sunt de:

  • tarif ridicare mașini: 450 de lei;
  • tarif transport mașini: 120 de lei;
  • tarif depozitare mașini/ zi: 60 de lei.

Tot pe timpul nopții se colectează deșeurile și în zonele de case. Se păstrează același grafic stabilit cu operatorul de salubrizare, doar că pubelele trebuie scoase seara. De asemenea, operațiunile de măturare a căilor publice se execută tot în același interval orar, 22.00 – 06.00. Precizăm că se menține colectarea și în timpul zilei pentru platformele care au nevoie de mai multe astfel de operațiuni în 24 de ore.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*