Amenzi de câte 5.000 de lei pentru patronii unor terase din Vama Veche, în prima zi a minivacanței de Paște și 1 Mai

Amendă de 2.000 de lei în Vama Veche pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală
Amenzi în Vama Veche pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. FOTO cu rol ilustrativ

Patronii unor terase din Vama Veche au fost amendați, vineri, 30 aprilie, cu câte 5.000 de lei fiecare, după ce polițiștii au constatat că permiseseră accesul mai multor clienți decât permit prevederile egale actuale în vigoare.

Astfel, potrivit IPJ Constanța, polițiști din cadrul Biroului Vama Veche – 2 Mai, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la trei terase din stațiunea Vama Veche numărul clienților depășea capacitatea admisă de prevederile legale în vigoare, fiind încălcată astfel măsura distanțării fizice între persoane.

Polițiștii constănțeni i-au identificat pe administratorii societăților comerciale în cauză, aceștia fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare, potrivit Legii 55/2020.

Reprezentanții IPJ Constanța precizează că polițiștii și jandarmii acționează în zonele turistice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru prevenirea faptelor antisociale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*