Amenzi de aproape 500.000 de lei, aplicate, pe litoral, de medicii veterinari ai Comandamentului Sezon Estival

Sancțiuni de peste 400.000 de lei, aplicate, pe litoral, de comisarii ANPC din Comandamentul Litoral 2021. FOTO cu rol ilustrativ

Seria controalelor în unitățile amplasate în cele șapte zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia, a continuat și săptămâna trecută.

Astfel, medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, au verificat 245 de unități respectiv 77 de restaurante, două cafe-baruri, trei pizzerii, 31 de unități tip fast-food, șapte braserii, 19 unități de tip bufet, 20 de baruri, două snack-bar, opt rulote, 49 de magazine alimentare, 17 laboratoare de cofetărie/patiserie, o gelaterie, un stand produse alimentare, trei unități tip bistro, patru tonete și o autoutilitară. În urma acestor controale s-au constatat deficiențe cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea ouălor în condiții necorespunzătoare, depozitarea, alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică, funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 60 de unități au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 469.800 de lei.

Totodată, în perioada menționată au fost confiscate și retrase de la vânzare 118 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

În plus, a fost emisă și o ordonanță de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tip fast-food.

Unitățile aflate pe litoralul românesc sunt supravegheate și verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*