Amenzi de aproape 300.000 de lei, date de polițiștii locali constănțeni pentru încălcări ale prevederilor legale privind gestionarea deșeurilor

Toleranță ZERO față de cei care aruncă gunoiul pe domeniul public. FOTO DGPL Constanța

În ciuda numeroaselor campanii de informare desfășurate de Direcția Generală Poliția Locală, în continuare o mulțime de constănțeni, atât persoane fizice cât și juridice, ignoră cu bună știință prevederile legale în privința gestionării deșeurilor.

Astfel, potrivit DGPL Constanța, polițiștii locali au aplicat săptămâna trecută 116 sancțiuni persoanelor fizice și juridice, în valoare totală de 279 950 de lei.

Au fost acordate, astfel:

  • 15 sancțiuni conform Legii nr. 211/2011 privind gestionarea deșeurilor în valoare totală de 220.000 de lei;
  • 97 de sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 47.950 de lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi, dar în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane etc);
  • patru sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 12.000 de lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*