Amenzi de aproape 300.000 de lei, au fost aplicate în județul Constanța, în cadrul acțiunii “Blocada”

Acțiune a polițiștilor constănțeni. FOTO IPJ Constanța

În perioada 9-10 decembrie, aproximativ 740 de polițiști au desfășurat activități, în cadrul acțiunii ”Blocada”, pe raza județului Constanța. Polițiștii au acționat în sistem intergrat, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța și Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

Acțiunea a avut drept scop menținerea ordinii și liniștii publice și creșterea gradului de disciplină rutieră.

La acțiune au participat polițiști din structurile de ordine publică și rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate aproximativ 593 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dar și pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 295.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 59 de permise de conducere, au fost retrase 43 de certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 17 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 9 decembrie, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 54 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Mare din comuna Cogealac, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

De asemenea, au fost depistate în flagrant delict 20 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni și a fost identificată o persoană dată în urmărire.

Totodată, acțiunea a avut și o componentă preventivă.

Astfel,  polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, potrivit cărora nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*