Bogdan Huțucă: Primăriile au posibilitatea de a accesa bani europeni pentru producția de energie verde

Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Președinte PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, susține că primăriile din județul Constanța au posibilitatea de a eficientiza costurile de energie, accesând sursele de finanțare disponibile prin Fondul de Modernizare, program derulat de Guvernul României.

„La sediul Prefecturii județului  Constanța, delegația din partea Ministerului Energiei, condusă de secretarul de stat George Niculescu, a prezentat oportunitățile de finanțare în domeniul energiei pentru unitățile administrativ teritoriale. Liniile de finanțare au un buget de peste un miliard de euro și se referă la proiecte pentru producția de energie electrică din surse regenerabile, stocarea energiei electrice, cogenerarea de înaltă eficiență, precum și modernizarea rețelelor de termoficare”, a precizat liderul liberal constănțean într-o postare pe pagina personală de Facebook.

El spune că astfel de inițiative, care vin în sprijinul autorităților locale, sunt extrem de bine venite pentru că încurajează accesarea fondurilor europene. Aceste oportunități de finanțare sunt investiții pe termen lung, care vor echilibra cheltuielile primăriilor pentru facturile la energie. Dar, în același timp, aceste investiții vor fi și o sursă suplimentară de venit pentru bugetele locale.

„Țin să reamintesc faptul că Primăria Municipiului Constanța  a semnat primul contract de finanțare la nivel național pentru construirea noului CET, proiect prin care se va putea accesa suma de 86 de milioane de euro din fondurile PNRR pentru implementare”, a exemplificat Bogdan Huțucă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*