Amenzi de aproape 160.000 de lei, aplicate, pe litoral, de medicii veterinari care activează în cadrul Comandamentului Estival

Controale în restaurantele de pe litoral. FOTO ANPC
Controale în restaurantele de pe litoral. FOTO Arhivă

Medicii veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020 au verificat, în perioada 10 – 13 august, peste 120 de unități amplasate în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia. În urma verificărilor, pentru abaterile constate au fost aplicate amenzi în sumă totală de aproape 160.000 de lei.

Potrivit Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, controalele au vizat 121 de unități, respectiv 46 de restaurante, nouă baruri, un snack-bar, patru braserii, opt unități de tip bufet, 13 de unități tip fast-food, două rulote, două pizzerii, o patiserie, cinci laboratoare de cofetărie/patiserie, 27 de magazine alimentare, o tonetă, un magazin de pește și o gelaterie.

În urma acestor controale s-au constatat deficiențe cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea ouălor în condiții necorespunzătoare, depozitarea, alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică, funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 29 de unități au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 158.000 de lei. Totodată, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 30 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*