Amenzi de 18.500 de lei, aplicate de jandarmii Grupării Mobile pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Amenzi de 18.500 de lei, aplicate de jandarmii Grupării Mobile pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Jandarmii Grupării Mobile Constanta au desfăşurat în ultima săptămână, împreună cu polițiștii constănțeni, acțiuni punctuale pentru verificarea și respectarea măsurilor de protecție împotriva virusului COVID-19.

Cu aceste ocazii au fost aplicate 153 de sancțiuni contravenționale, din acestea 121 au fost avertismente, iar 32 amenzi în valoare de 18500 de lei.

„Spre exemplu, ieri (marți, 02 februarie – n.r.) după-amiază, în apropierea Școlii Gimnaziale nr.8 Constanța, pe strada Topolog, jandarmii au observat un tânăr care a devenit agitat și a schimbat brusc direcția de mers la vederea oamenilor legii. A fost oprit și în verificărilor s-a stabilit că acesta figura în carantină la domiciliu. Prin urmare, tânărul de 23 de ani a fost sancționat cu amendă de 1.000 lei în conformitate cu articolul 65 din legea 55”, au transmis reprezentanții GMJ Constanța.

În aceeași perioadă, jandarmii au desfășurat mai multe acțiuni cu reprezentanţii companiei de transport local CT BUS, în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea și respectarea măsurilor de protecție împotriva virusului COVID-19.

„Majoritatea cetățenilor au înțeles ca purtând masca ne protejăm pe noi și pe cei din jurul nostru, dar au fost și 17 persoane care au fost sancționate cu avertisment și li s-au oferit măști de protecție pentru a putea continua călătoria”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*