Amendă în valoare de 60.000 lei pentru dezvoltatorul proiectului imobiliar din zona cartierului Veterani din Constanța

Amendă de 60.000 lei, pentru dezvoltatorul proiectului imobiliar din zona cartierului Veterani. FOTO: Garda de Mediu

Comisarii de mediu constănțeni au aplicat o amendă de 60.000 lei dezvoltatorului responsabil de proiectul imobiliar din zona cartierului Veterani, în urma nerespectării prevederilor legale referitoare la gestionarea adecvată a deșeurilor de construcții.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Constanța, ansamblul rezidențial, compus din șase imobile, cu regim de înălțime P+8 etaje, a fost sancționat deoarece nu au fost amenajate spații de depozitare temporară dotate cu containere destinate colectării separate a deșeurilor, acestea fiind aruncate la întâmplare în incinta organizării de șantier.

Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, producătorii de deșeuri au obligația de a colecta separat aceste deșeuri și de a evita amestecarea lor cu alte materiale cu proprietăți diferite, în vederea asigurării unui grad înalt de valorificare și pentru facilitarea pregătirii pentru reutilizare, reciclare sau alte operațiuni de valorificare. Pentru încălcarea acestor prevederi, persoanele juridice pot fi sancționate cu amenzi cuprinse între 40.000 de lei și 60.000 de lei.

Dezvoltatorul proiectului imobiliar din zona cartierului Veterani a primit un termen de remediere a deficiențelor identificate, iar comisarii de mediu vor efectua noi inspecții pentru a verifica conformitatea acestuia cu prevederile legale în termenul acordat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*