Peste 20 de decizii de returnare emise pentru cetățeni străini de polițiștii de imigrări din Constanța

Acțiune a polițiștilor de la Imigrări. Foto cu rol ilustrativ

Poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al județului Constanța, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Garda de Coastă Constanța și Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, au desfășurat timp de o săptămână, pe raza de competență, mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul țării noastre. Au fost emise 23 de decizii de returnare, în 11 cazuri fiind instituită măsura interzicerii intrării în România.

Potrivit IGI, în perioada 17 – 23 octombrie, polițiștii de imigrări din Constanța au continuat acțiunile pe raza de competență, în cooperare cu structurile cu atribuții în domeniu, scopul fiind combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini în România. Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat în situații ilegale 23 de cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani, din Turcia, India, Filipine, Thailanda și Nepal. Dintre aceștia, 12 desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă, având în același timp ședere ilegală în România, iar ceilalți 11 se aflau  în ședere ilegală pe teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au sancționat contravențional cetățenii străini și societățile angajatoare, cu amenzi în valoare de 231.400 de lei, și au emis pe numele acestora 23 de decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile. În cazul a 11 străini, la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii în România pentru o perioadă cuprinsă între trei și șase luni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*