FOTO Eforie va fi racordat la rețeaua de gaze naturale în maxim trei ani. Lucrările au început astăzi

Rețea de gaze la Eforie. FOTO Călin Gavrilaș

Primăria Eforie a inaugurat astăzi proiectul ”Înființare distribuție gaze naturale în orașul Eforie – rețea de distribuție și branșamente media presiune pentru alimentarea cu gaze naturale a localităților Eforie Nord și Eforie Sud – județul Constanța”. Parctic, data de 23 noiembrie 2015 va intra în istoria localității ca fiind data când a început săparea primului șanț pentru aducerea gazelor naturale în zonă.

În prezența reprezentanților companiei Congaz, care va asigura furnizarea de gaze naturale în Eforie, a constructorilor și a companiilor de utilități, primarul Ion Ovidiu Brăiloiu a predat amplasamentul și a inaugurat lucrările în zona Steaua de Mare, punctul de intrare a rețelei de gaze naturale în orașul.

”E un lucru pe care mi l-am propus încă din 2004 dar, din păcate, abia acum l-am putut face. Prima lucrare va fi o conductă magistrală spre Eforie Sud. După aceea o să înceapă ramificațiile și apoi branșamentele individuale. Proiectul a fost unul dificil, pentru că nu s-au găsit soluții tehnice, acceptate de către Agenția Națională de Reglementare în domeniul Energiei, pentru ca rețeaua magistrală să traverseze canalul Dunăre – Marea Neagră în condiții de siguranță deplină. Din acest motiv, deși Primăria Eforie a făcut foarte multe demersuri, din punct de vedere tehnic nu s-a putut avansa decât în momentul realizării podului nou peste canalul Dunăre – Marea Neagră” a precizat primarul Ion Ovidiu Brăiloiu.

Conform proiectului, durata execuției lucrărilor va fi de trei ani, timp în care primăria orașului Eforie va asigura lucrările de terasament, de pregătire a terenului pentru introducerea conductelor, în timp ce operatorul de gaze naturale va asigura infrastructura tehnică necesară pentru înființarea rețelei. Totodată, pe măsura ce lucrările înaintează, primăria va asigura refacerea sistemului rutier afectat de lucrări, precum și trotuarele din toate zonele afectate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*