Alprevia Online, prevenție medicală la câteva click-uri distanță

Ovidius Clinical Hospital. FOTO CTnews

Prevenția medicală, într-o simplă definiție de manual, reprezintă totalitatea mijloacelor puse în aplicare pentru a evita apariția, expansiunea sau agravarea anumitor boli. Prevenția este cea mai bună modalitate de a avea grijă de tine și în același timp este și cea mai accesibilă. Pe cât de simplu sună într-o frază, pe atât de complicat poate fi în viața reală. De multe ori, din ignoranță, nepăsare sau lipsă de timp, ignorăm semnalele pe care organismul ni le dă, iar când ajungem să apelăm la ajutor specializat poate fi mult prea târziu.

De aceea, este foarte important să gândim și să acționăm preventiv în ceea ce privește starea noastră de sănătate. La acest lucru s-a gândit și medicul Bogdan Pană, medic primar management sanitar și sănătate publică, doctor în științe medicale și director de cercetare și dezvoltare în cadrul Ovidius Clinical Hospital (OCH), care, în colaborare cu instituția medicală constănțeană, a realizat Alprevia Online (www.alprevia.ro), un soft-ghid de prevenție medicală, care oferă posibilitatea oricui îl accesează, în doar câteva minute, să primească recomandări preventive personalizate, astfel încât fiecare să-și poată evalua factorii de risc pentru sănătate la care se expun.

Accesând Alprevia Online, în orice moment, cu doar câteva click-uri, oricine poate afla riscul de expunere la boli cardiovasculare, bancer bolo-rectal, bancer de prostată, bancer bronho-pulmonar, bancer de col, bancer de sân, diabet și depresie. Fără programări, fără stat în trafic, fără săli de așteptare. Se poate spune, fără teama de a greși, că Alprevia Online reprezintă primul instrument online de autoîngrijire medicală, prin care oricine poate să primească o evaluare profesionistă a stării de sănătate, astfel încât să poată solicita ajutor de specialitate pentru tratarea unor afecțiuni în stadiu incipient.

Alprevia Online este un software medical extrem de intuitiv, ușor de folosit, fiind necesar de urmat câțiva pași simpli, prin introducerea unor date precum înălțime, greutate, tensiunea arterială, circumferință abdominală, glicemie, colesterol, antecedentele de boală și antecedentele heredocolaterale (afecțiuni întâlnite în cadrul familiei). După parcurgerea acestor pași, aplicația oferă evaluarea de risc și recomandările personalizate de prevenție, astfel că utilizatorul poate afla clasa de risc în care se află pentru fiecare boală, factorii de risc, de protecție și, cel mai important lucru, care sunt pașii de urmat mai departe. În funcție de datele introduse, conform calculelor efectuate și ghidurilor de prevenție luate în considerare, Alprevia Online emite recomandările pentru consultații, analize și explorări cu rol de prevenție sau diagnostic precoce pentru bolile menționate. Deasemenea, pot fi evaluate costurile în sistem privat și rezultatele așteptate  pentru diferite alternative de tratament.

În cadrul Ovidius Clinical Hospital pot fi efectuate majoritatea investigațiilor pentru prevenție și a intervențiilor pentru a trata boala din stadiu incipient. Pacienții care doresc o programare la Ovidius Clinical Hospital pot lua legătura cu spitalul la telefon (0241 480 400 și 0241 766 624), e-mail (office@ovidius-ch.ro) sau direct la adresa spitalului (Ovidiu, Constanța, DN 2A, km 202+880). Pentru mai multe amănunte, se poate accesa site-ul www.ovidius-ch.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*