Alertă la Costinești: 40 de adolescenți, contacți ai unui tânăr confirmat COVID-19, cazați într-un complex turistic din stațiune

40 de adolescenți, contacți ai unui tânăr confirmat COVID-19, cazați într-un complex turistic din Costinesti

O alertă epidemiologică a fost consemnată în Costinești după ce un tânăr din județul Dâmbovița, confirmat cu Covid-19, a venit în stațiune cu un autocar în care se mai aflau 40 de elevi şi studenți. El a părăsit complexul turistic în care era cazat a doua zi după sosire, fără să anunțe.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, DSP Dâmbovița a informat, vineri, telefonic, DSP Constanța, despre un caz confirmat COVID 19 care a fost cazat în Costinești, la un complex turistic.

Ulterior, la unitatea turistică a fost efectuat un control în urma căruia s-a stabilit că tânărul a sosit la complexul turistic din Costinești luni, 03 august. Deplasarea de la Târgoviște spre Costinești s-a efectuat cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi și studenți. A doua zi, tânărul a părăsit complexul turistic, fără să anunțe organizatorul.

„Din afirmațiile organizatorului acestei excursii, pe perioada deplasării au fost purtate măști de protecție și au fost asigurate măsuri de distanțare – capacitatea autocarului fiind de 63 de locuri. Atât la urcarea în autocar, cât și la sosire, a fost efectuat triajul – termometrizarea acestora. Pentru elevii minori, s-a făcut dovada avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie și consimțământul părintelui”, au precizat reprezentanții DSP Constanța.

Totodată, în urma verificării s-a constatat că unitatea turistică funcționează la o capacitate de 40 la sută, la momentul controlului fiind cazate aproximativ 150 de persoane, adulți și copii.

„Au fost respectate măsurile de prevenire și limitare a infecției cu SARS-CoV-2, atât pentru personal, cât și pentru turiști – covorașe impregnate cu produs biocid, dispenser cu dezinfectant pentru mâini, trusă medicală la recepție, marcaje privind circulația în incintă, afișe cu mesaje în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii, păstrării distanței, igienei personale, asigurarea distanței dintre mese”, au mai transmis sursele citate.

Având în vedere faptul că toți membrii grupului sunt contacți ai cazului confirmat COVID-19, în jurul orei 21.00, turiștii au părăsit locația cu același mijloc de transport, urmând ca DSP Dâmbovița să dispună măsura carantinei.

„S-a recomandat intensificarea măsurilor de salubrizare și decontaminare a suprafețelor și desemnarea unor persoane responsabile din rândul organizatorilor, pentru efectuarea triajului observațional zilnic al turiștilor”, au mai spus reprezentanții DSP Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Cei 40 mucenici din Dambovita au fost trimisi pe litoral de catre un partid pe cheltuiala lui. Vin alegerile locale are nevoie de voturi, cercetati cine i-a trimis si nu va fi surpriza mai ales in Dambovita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*