Alertă de înșelăciune în Constanța: falși inspectori de la Primărie încearcă să pătrundă în casele oamenilor

Măsuri de siguranță în Constanța, adoptate în ședința CLSU. FOTO Primăria Constanța

Primăria Constanța atrage atenția locuitorilor orașului, în special celor în vârstă, că persoane care se dau ilegal drept inspectori ai instituției încearcă să obțină date personale sau chiar să pătrundă în locuințele oamenilor.

„În ultimele zile, o serie de indivizi care s-au recomandat a fi de la Primăria Municipiului Constanța, fără a prezenta niciun document de identitate, au abordat mai mulți constănțeni sub pretextul completării dosarului pentru acordarea tichetelor sociale, le-au solicitat documentele de identitate și au încercat să pătrundă în case. Primăria Municipiului Constanța nu are nicio legătură cu aceste acțiuni, nu le încurajează și se disociază total de ele”, au precizat sursele citate.

Reprezentanții Primăriei Constanța recomandă să nu se permită accesul în locuință celor care vin să prezinte diverse „promoții”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie.

  • Dacă sună la ușă persoane ce pretind că reprezintă instituții care oferă servicii publice, nu le lăsați să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv ale celor de serviciu.
  • Nu oferiți informații necunoscuților despre bunurile pe care le dețineți sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că sunt reprezentanții unor instituții, dar nu pot face această dovadă.
  • Nu comunicați date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe rețele de socializare.
  • În cazul în care vă confruntați cu asemenea situații, adresați-vă de urgență celei mai apropiate secții de poliție sau apelați numărul unic de urgență 112. De asemenea, puteți apela Direcția Generală Poliția Locală Constanța: 0241.484.205.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*