Ucide-i cu demnitate! Călăul, nu bufonul, aplică lovitura finală

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

Ai o afacere. Să zicem că e un restaurant. Vine la tine o doamnă de la OPC să-l controleze. Nu găsește altceva decât o plasă lipsă la ușă. Și cum în incintă puteau să intre muștele atunci când – Doamne Ferește – era deschisă ușa de la bucătărie, restaurantul trebuie să primească o amendă.

Până aici totul e clar și corect.

Să zicem că un client care observă totul e deranjat de modul în care doamna ca căutat un nod în papură și se apucă să o înjure. Tu, ca și patron – lovit deja de o amendă dată aiurea – te trezești în mijlocul unui circ pe care nu l-ai provocat.

Intră în scenă un șefuleț de la OPC. Priviți aceste imagini și judecați singuri. Mai ales momentul de final în care omul smulge telefonul care îl filma.

A doua zi, același șefuleț a cerut închiderea definitivă a localului. DEFINITIVĂ! Stai așa. Nu era vorba doar de o perdea lipsă?

Și acum hai să punem puțin în context lucrurile. Șefulețul de la OPC este același personaj care, în calitatea sa de administrator de plajă, în urmă cu 2-3 veri, bătea o turistă pentru că avea tupeul să-și pună cearceaful în zona de șezlonguri. Deci în calitate de administrator avea voie să își bată joc de consumatori?

Da, sunt de acord ca instituțiile statului trebuie să-și facă treaba. Trebuie să existe controale – mai ales unele preventive. Și trebuie să existe sancțiuni atunci când încălcările normelor sunt intenționate, flagrante și cu rea-credință.

Hai să nu mai lăsăm bufonii să aplice legea. Să nu mai ucidem afacerile de dragul circului și să îi trimitem pe plaja lor pe scandalagii care, susținuți politic, aplică sau interpretază legea după bunul plac.

Legea e aplicată de instituțiile statului. Execuțiile sunt făcute de călăi, nu de bufoni!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*