Ai plătit taxa de liniște? Nu mai primești banii înapoi

Bani irosiți. FOTO https://www.flickr.com/photos/hinkelstone/7039383679
Bani irosiți. FOTO https://www.flickr.com/photos/hinkelstone/7039383679

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța nu va mai emite contribuabililor decizii de impunere cu privire la taxa pentru cresterea gradului de liniște pentru anul 2015.

Măsura vine ca urmare a respingerii recursului formulat de către Consiliul Local Constanța împotriva Sentinței Civile nr. 1758/21.12.2015, pronunțată de Tribunalul Constanța – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal în dosarul civil nr. 6149/118/2015.

Prin sentința sus-menționată s-a dispus anularea în parte a dispozițiilor din Hotărârea Consiliului Local Constanța nr. 246/2014 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2015, prin care s-a instituit taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în desfășurarea activităților economice în Constanța, Mamaia și Sat Vacanță.

Astfel, sumele plătite de către contribuabili în contul taxei pentru anul 2015 nu se restituie, iar cele care fac obiectul dosarelor de executare silită rămân în sarcina contribuabililor, întrucât, conform art. 23 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ, hotărârea judecătorească produce efecte doar pentru viitor, respectiv ulterior rămânerii sale definitive (12.09.2016).

În ceea ce privește taxa stabilită pentru ceilalți ani, având în vedere că este reglementată de alte hotărâri ale consiliului local decât cea anulată de către instanță, hotărârea judecătorească nu va produce efecte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*