Administratorul unei firme din Constanța, trimis în judecată de DNA pentru înșelăciune și șantaj

Sigla DNA. FOTO radu-tudor.ro
Sigla DNA. FOTO radu-tudor.ro

Un bărbat din Constanța, fost administrator al unei societăți comerciale, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracțiunilor de înșelăciune și șantaj.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție, în perioada 2017 – 2018, în contextul executării unui proiect imobiliar pe raza municipiului Constanța, bărbatul, reprezentant al unei societăți ce avea ca obiect comercializarea materialelor de construcție, l-ar fi indus în eroare pe beneficiarul contractului cu privire la calitatea și implicit, prețul unei cantități de beton livrat, net inferioare celor convenite prin contract.

„Ulterior, în condițiile în care beneficiarul proiectului i-ar fi solicitat omului de afaceri o sumă de bani cu titlu de daune, inculpatul ar fi început să amenințe cu represalii prin intermediul organelor judiciare. Concret, inculpatul a afirmat că, uzând de prietenia și influența pe care ar avea-o asupra a doi magistrați din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, va constitui dosare penale vizând persoana vătămată și va obține încarcerarea acesteia”, au preciazt procurorii constănțeni.

Prin aceste demersuri a fost provocată o pagubă societății cumpărătoare în valoare de 183.096 de lei – reprezentând valoarea betonului achitat, concomitent cu obținerea unui folos patrimonial injust, pentru societatea inculpatului.

În cauză a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului mai multor bunuri mobile ce aparțin inculpatului, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*