Administratorii mai multor localuri din Constanța, amendați pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii din municipiul Constanța – secțiile de poliție urbană – au organizat miercuri, 24 martie, mai multe acțiuni pe linia verificării și respectării măsurilor impuse prin Legea 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19. La activități au participat peste 40 de polițiști, fiind verificate peste 35 de societăți comerciale și legitimate aproximativ 600 de persoane.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, în urma acțiunilor au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 41.000 de lei.

Astfel, polițiștii Secției 1 au constatat că în incinta a două restaurante, situate pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia, se desfășoară acte de comerț în spațiu închis, încălcându-se prevederile Legii 55/2020. Cei doi administratori ai societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 14.000 de lei.

Polițiștii Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că șase localuri de pe raza de competență desfășoară acte de comerț în spațiu închis. Administratorii societăților comerciale în cauză au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 13.000 de lei.

Și polițiști ai Secției 4 au descoperit patru baruri de pe raza municipiului Constanța unde se serveau băuturi alcoolice, în condițiile în care activitatea nu este permisă în astfel de locuri. Operatorii economici au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 8.000 de lei. Tot polițiștii Secției 4 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe două terenuri de fotbal acoperite cu balon, situate pe strada Gladiolei, respectiv Dumitru Marinescu, din municipiu, se desfășoară activități sportive în spațiu închis, la care participă mai multe persoane. Administratorii celor două societăți comerciale au fost sancționați contravențional de către polițiști, cu amendă în valoare de 12.500 de lei, respectiv 3.000 de lei, conform Legii 55/2020.

Polițiștii Secției 5 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că alte trei baruri din Constanța aveau activitate în spațiu închis, iar administratorii societăților comerciale respective au fost amendați, în total, cu 4.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*