Activități organizate de Jandarmeria Română la împlinirea a 167 de ani de la înființare

Ceremonie la Jandarmeria Constanța
Ceremonie la Jandarmeria Constanța

În acest an, pe 3 aprilie, se împlinesc 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

Înfiinţată prin ofis domnesc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituţie care şi-a asumat de-a lungul timpului rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.

Pentru marcarea acestui moment aniversar important pentru arma noastră, Jandarmeria Constanţa a planificat o serie de activităţi, după cum urmează:

Vineri 31 martie 2017, începând cu orele 11.30, jandarmii constănţeni organizează un concurs de tir şi o tragere demonstrativă pentru jurnalişti, acţiune care se va desfăşura într-un poligon situat în apropierea municipiului Mangalia.

Luni, 03 aprilie 2017, începând cu orele 08.00, în prezenţa întregului personal, la sediile celor două unităţi se va arbora Drapelul Naţional, în acordurile Imnului Naţional. Ceremonialul va continua cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind “Ziua Jandarmeriei Române”.

După aceast moment, se va da citire ordinului privind avansarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a jandarmilor care au obţinut rezultate meritorii în activitatea desfăşurată.

Totodată preotul militar Oprea Laurenţiu va oficia ceremonialul religios ce se va desfăşura cu această ocazie.

Tot luni, începând cu orele 10.00, în cadrul activităţilor organizate cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, jandarmii constănţeni vor primi în mijlocul lor peste 600 de preşcolari şi elevi din instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa.

În cadrul Zilei Porţilor Deschise jandarmii îi vor încânta pe micuţi cu o serie de exerciţii demonstrative de autoapărare, arte marţiale și exerciţii de dresaj canin. După ce vor urmări aptitudinile câinilor de serviciu, oaspeţii noştri vor vizita atelierul de prezentare a tehnicii din dotare şi expoziţia autospecialelor de serviciu. De asemenea, oaspeții noștri vor viziona un film de prezentare instituţională şi vor vizita Sala Tradițiilor amenajată la sediul unităţii.

Totodată, elevilor de liceu din clasele terminale le va fi prezentată oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru arma jandarmi.

Marţi 04 aprilie 2017, camarazii noştri trecuţi în rezervă ne vor demonstra că nu şi-au pierdut aptitudinile fizice. O echipă formată din jandarmi care au trecut în rezervă va disputa un meci de fotbal împotriva unei echipe constituită din jandarmi în activitate.

În perioada 05-07 aprilie 2017, se va desfăşura un campionat de fotbal, competiţie sportivă la care vor participa nouă echipe reprezentative ale detaşamentelor operative şi o echipă a structurii de comandament. Finala şi premierea vor avea loc pe data de 07 aprilie, ultimele două competiţii fiind câştigate de către reprezentanții Detașamentului 7 Medgidia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*