Acțiune de control la Satul de Vacanță din Constanța: amenzi și sancțiuni pentru comercianții cu deficiențe grave

Amenzi și sancțiuni pentru comercianții din Satul de Vacanță cu deficiențe grave. FOTO: CJPC Constanța

O amplă acțiune de control a fost desfășurată în seara zilei de vineri, 04 august, de comisari ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în Satul de Vacanță din Constanța. Situația a devenit tensionată și a degenerat într-un scandal, întrucât comisarii ANPC au fost înjurați și atacați fizic, fiind chiar aruncată mâncare în direcția acestora. În consecință, poliția a intervenit pentru a calma spiritele și a asigura buna desfășurare a acțiunii de control.

Potrivit CJPC Constanța, opt operatori economici au fost supuși unei verificări riguroase, iar rezultatele au scos la iveală o serie de nereguli alarmante: alimentele erau pregătite în condiții improprii, chiar pe trotuar, iar măsurile de igienă și siguranță nu erau respectate corespunzător. În plus, se constatase că alimentele nu erau menținute la temperatura adecvată pentru consum.

Drept urmare, comisarii de la Protecția Consumatorilor au aplicat un total de 15 amenzi, în valoare de 124.000 de lei, ca urmare a încălcării normelor de igienă și siguranță alimentară. De asemenea, doi operatori economici au primit avertismente pentru deficiențele constatate.

Pentru a remedia situația, s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor de alimentație publică pentru trei dintre operatorii economici, până când aceștia vor aduce îmbunătățiri conform cerințelor legale.

Mai mult, CJPC Constanța a făcut propuneri pentru sancțiuni complementare, cum ar fi închiderea definitivă a patru operatori economici, în urma gravității deficiențelor constatate, și suspendarea activității pentru un alt operator economic, pe o perioadă de șase până la 12 luni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*