Spitalul Mangalia, ocupat aproape în totalitate de pacienți COVID

Spitalul Mangalia, ocupat aproape în totalitate de pacienți COVID

La Spitalul Municipal Mangalia, cele 121 de paturi sunt ocupate aproape în totalitate de pacienți infectați cu noul coronavirus. De asemenea, cele nouă paturi de la ATI sunt permanent ocupate de pacienți COVID, cu forme grave.

Potrivit reprezentanților unității medicale, 90 la sută dintre pacienții internați nu sunt vaccinați, iar cei mai mulți dintre bolnavii COVID de la Terapie Intensivă pierd lupta cu viața.

„Cel mai tânăr pacient COVID are 26 de ani, este nevaccinat și prezintă o formă destul de severă a bolii, cu un scor de afectare pulmonară de 18 din 25. Starea pacienților se agravează și de la o oră la alta. Aceștia ajung la spital, de regulă, într-un stadiu avansat al bolii și nu de la primele simptome. Astăzi de dimineață aveam 115 paturi ocupate, dintr-un total de 121, iar la ATI, cele nouă paturi sunt ocupate continuu”, a declarat managerul unității sanitare, Alina Dan.

Tot ea a mai precizat că instituția spitalicească a fost dotată, cu sprijinul Primăriei Mangalia, cu două mașini de spălat profesionale și un calandru pentru spălătoria spitalului, dar și cu alte echipamente necesare spitalului. Totodată, pentru o mai bună coordonare a activității în domeniul digitalizării medicale, în spital, urmează să se extindă rețeaua de software, cu un server nou și echipamente specifice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*