Acțiune a polițiștilor pentru siguranța traficului rutier pe litoral – zeci de conducători auto sub influența substanțelor psihoactive sau alcoolului, sancționați

Acțiune a polițiștilor pentru siguranța traficului rutier pe litoral. FOTO: IPJ Constanța

Poliția Română a desfășurat, în perioada 28 – 30 iulie, o amplă acțiune în județul Constanța, vizând creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea ordinii și liniștii publice în stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești și localitățile Cumpăna, Mangalia, 2 Mai și Vama Veche.

Potrivit IPJ Constata, rezultatele acțiunii au fost remarcabile, fiind controlate peste 850 de autovehicule, iar conducătorii auto au fost supuși la nu mai puțin de 808 testări. Eforturile polițiștilor și jandarmilor implicați în această misiune au dus la aplicarea a 25 de sancțiuni contravenționale, reținerea a 21 de permise de conducere și retragerea a șase certificate de înmatriculare.

Pe lângă aceste măsuri, polițiștii au avut de-a face și cu aspecte mult mai grave ale legii, constatând un număr de 10 infracțiuni. Printre acestea, două cazuri de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și nu mai puțin de șapte cazuri de conducere a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive. De asemenea, un șofer a refuzat sau s-a sustras de la prelevarea de mostre biologice, o infracțiune gravă care a atras sancțiuni adecvate din partea autorităților.

În detaliile acestor cazuri, s-a constatat că un număr de 92 de testări au fost realizate pentru depistarea prezenței substanțelor psihoactive în organism, în timp ce alte 716 testări au vizat depistarea consumului de băuturi alcoolice. Rezultatele acestor teste au condus la identificarea conducătorilor auto care au pus în pericol atât viețile lor, cât și siguranța celor din jur.

Exemplele incluse în această acțiune includ situații grave, precum cea a unui bărbat în vârstă de 21 de ani, care a fost depistat de polițiști în timp ce conducea sub influența canabisului în stațiunea Eforie Nord. Un alt caz similar s-a înregistrat la bulevardul Mamaia, unde un alt șofer, de aceeași vârstă, a fost depistat conducând sub influența cocainei. De asemenea, alți doi conducători auto au fost depistați la volan, tot în stațiunea Mamaia, deși consumaseră, unul dintre ei cannabis și metamfetamină, iar celălalt, amfetamină.

Toți conducătorii auto depistați în această acțiune au fost supuși testelor cu aparatul drugtest, iar rezultatele au fost consemnate în dosare penale. Conform procedurii, aceștia au fost conduși la spital pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii nivelului de substanțe psihoactive în sânge.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*