Acționarul Polaris M Holding Constanța, Eduard Martin, reacție după ce taxa de salubritate nu a fost majorată: “Nu este o chestiune care ne privește. Nu Polaris a cerut să fie mărită această taxă”

Eduard Martin, acționar Polaris M Holding Constanța. FOTO Mitică Raftu / CTnews
Eduard Martin, acționar Polaris M Holding Constanța. FOTO Mitică Raftu / CTnews

Acționarul Polaris M Holding Constanța, Eduard Martin, a reacționat după ce taxa de salubritate nu a fost majorată în ședința Consiliului Local Constanța de astăzi și a afimat că aceasta nu este o chestiune care să privească Polaris deoarece nu acesată firmă a cerut majorarea taxei respective.

Eduard Martin a spus pentru CTnews că modul în care municipalitatea își finanțează costurile pentru serviciile publice nu este o chestiune care ține de Polaris.

“Faptul că autoritatea locală, Consiliul local Constanța, nu a majorat prin vot taxa de salubritate,  pot să vă spun că nu e o chestiune care ne privește pe noi. Modul în care primăria, autoritatea locală își finanțează costurile pentru servicile publice nu e o chestiune care ține de Polaris”, a declarat Eduard Martin.

El a precizat că este o temă falsă faptul că Polaris a cerut această majorare.

“Aș vrea să fac o scurtă precizare și anume că tema falsă că Polaris ar fi cerut și am mai auzit-o în mediul online în mod special că această taxă se mărește pentru Polaris, această tema falsă trebuie să dispară pentru că taxa de salubritate nu privește numai servicii de colectare și transport al deșeurilor privește și depozitarea deșeurilor, adică costurile pe care municipalitatea le are pentru depozitare la Tracon, care sunt similare cu tariful de coletare și transport, dar și economia circulară. Toate aceste costuri compun costul pentru colectarea, transportul, neutralizarea deșeurilor. Deci nu e o chestiune care să schimbe, să se modifice, o taxă care să se modifice că am fi solicitat noi. Nu ne afectează sub nicio formă.  Costurile servicilor publice din municipiul Constanța intră în responsabilitatea Consiliul Local, nu a Polarisului și nici a altor firme care prestează aceste servicii”, a mai spus Eduard Martin.

El a amintit că municipiul Constanța are una dintre cele mai mici taxe de salubritate din țară.

“Vă pot spune că în Constanța avem una dintre cele mai mici taxe de salubritate pentru că Polaris lucrează în foarte multe localități și avem una dintre cele mai mici taxe de salubritate din țară. Sunt comune și în județul Constanța, dar și în țară, comune, nu orașe, care au taxă dublă decât este la Constanța. Dacă Consiliul Local alege să subvenționeze din sursă proprie bugetară aceste costuri, nu este treaba Polaris, nu ne afectează cu nimic și, sincer, nu ne interesează”, a declarat Eduard Martin.

Consiliul Local Constanța nu a majorat în ședința de astăzi taxa de salubritate care va rămâne la același nivel și în 2024 și anume 8 lei/persoană/lună.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*