Accesul la dosarele Curții de Apel Constanța, restricționat din cauza coronavirusului. Documentele pot fi consultate în aplicația Info Dosar Electronic

Curtea de Apel Constanța/ FOTO Catalin Schipor

În contextul generat de răspândirea virusului COVID-19, pe portalul Curţii de Apel Constanţa, pagina de deschidere a aplicaţiei Info Dosar Electronic, părţile, avocaţii şi alte persoane ce participă la judecată pot obţine informaţii privitoare la dosarul cauzei prin autentificare în aplicaţie.

Ca urmare a măsurilor de bioprotecţie ce au fost comunicate public, accesul fizic al persoanelor chemate la judecată la dosarul cauzei în formatul documentar fizic a fost sever restricţionat în interesul protejării sănătăţii publice.

Totuşi, autentificarea în cadrul aplicaţiei TDS permite – în limita resurselor avute la dispoziţie – vizualizarea şi descărcarea în format pdf a documentelor depuse la dosar sau emise de către instanţă, modalitate care în această situaţie excepţională asigură obligaţia de informare a părţilor.

Recomandăm ferm a se utiliza înregistrarea în aplicaţie prin completarea formularului on-line special destinat şi suplinirea prin această modalitate de informare a necesităţii de studiu al dosarului prin deplasare la sediul Curţii de Apel şi la instanţele din circumscripţia acesteia.

„Vă asigurăm că, prin măsurile luate şi recomandările formulate, ne propunem să păstrăm un standard ridicat de comunicare şi informare faţă de participanţii la procesul judiciar şi celelalte instituţii, autorităţi şi organizaţii implicate, astfel încât incidenţa stării de urgenţă să producă cât mai puţine efecte negative asupra funcţionării justiţiei ca serviciu public“, au precizat reprezentanții Curții de Apel Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*